Ledenhandboek

Waarvoor dient het Entreegeld?

Het Entreegeld betaalt ieder lid eenmalig bij inschrijving. Dit lijkt soms een bedrag dat “nergens toe dient”, maar het tegendeel is waar. Het Entreegeld is een belangrijk fundament van ons lidmaatschapssysteem. Doordat we Entreegeld vragen zijn onze maandelijkse lidmaatschapskosten lager. Voor leden die langer lid zijn is het dus voordeliger om in het begin Entreegeld te betalen en daarna een goedkoper lidmaatschap. Zo hebben leden die langer lid blijven een groter financieel voordeel dan leden die maar heel kort bij ons blijven. Daarnaast fungeert het Entreegeld als een soort “drempel” voor onze club. We scheiden namelijk zonder kieskeurig te zijn het kaft van het koren en krijgen alleen nieuwe leden binnen die serieus aan het lidmaatschap willen beginnen. Dit is belangrijk aangezien de grootste kracht van onze club de sfeer is. Deze persoonlijke en gemoedelijke sfeer behouden we alleen door een consistente club te zijn, een club waar je jezelf thuis voelt en met mensen omgaat die hetzelfde zijn als jij. De “clubhoppers”, mensen die steeds naar een andere club gaan, horen daar niet in thuis. We zijn trots op het type lid dat wij in huis hebben en willen graag dezelfde soort leden erbij hebben.

Zijn er wel eens kortingen op het Entreegeld?

Uit het antwoord van de vorige vraag kunt u opmerken hoeveel waarde wij hechten aan het Entreegeld. We zijn dan ook heel terughoudend met kortingen. Ervaringen uit het verleden vertellen ons dat wanneer we korting geven op het Entreegeld vaak leden binnenkrijgen die niet thuishoren in de sfeer van onze club. Kortingen op het Entreegeld zijn dus in de regel niet mogelijk, tenzij wij een bijzondere actie hieraan koppelen (bijvoorbeeld bij de introductie van een nieuwe activiteit of een open dag). Ook zijn er grote bedrijfsaccounts die als volumevoordeel het Entreegeld niet hoeven te betalen.

Waarom staan jullie prijzen niet vermeld op de website of in een brochure?

Zoveel mensen zoveel wensen… Ons antwoord daarop is een keuze uit maar liefst 36 lidmaatschappen! Zo betalen onze leden precies wat ze nodig hebben en hoeft u niet een All-in lidmaatschap af te sluiten wanneer u maar 1 keer per week komt fitnessen. Onze grootste service, namelijk de vele lidmaatschapsmogelijkheden, is direct ook het lastigste om te begrijpen. We hebben dit ook vaak geprobeerd fatsoenlijk via het web, telefonisch of per mail uit te leggen. Helaas brengen onze prijstabellen vaak meer vragen dan antwoorden. Vandaar dat we een uitgebreid informatieteam hebben (onze Ledenservice) welke graag tijd vrij maakt om alles vrijblijvend uit te leggen. Zo bent u ervan verzekerd dat u het juiste lidmaatschap met de juiste prijs kunt vergelijken! Het enige wat u hoeft te doen is een afspraak maken via ledenservice@bijhoen.nl.

Waarom zoveel keuze uit lidmaatschappen zoals jaar- en maandlidmaatschappen?

Wij vinden dat u bij ons lid moet blijven omdat u het naar u zin heeft en niet omdat het “moet”. Vanuit dit perspectief willen wij dus zoveel mogelijk flexibiliteit bieden en hebben we de meest flexibele lidmaatschapsvorm van de regio: maandlidmaatschappen. Vanuit een ander perspectief willen wij ook een scherpe prijs aanbieden aan onze leden. Om een scherpe prijs aan te kunnen bieden moeten we ook een vorm van garantie hebben dat u langer blijft. Het is namelijk ook belangrijk om de club financieel gezond te houden, ook voor de langere termijn. Vandaar dat er ook halfjaar- en jaarlidmaatschappen beschikbaar zijn. De keuze is dus niet aan ons, maar aan u als lid. Wat vindt u fijner? Lagere prijs en langer contract of gewoon een maandelijks opzegbaar lidmaatschap? U kunt kiezen uit 36 lidmaatschappen!

Ik ga op vakantie maar ik moet toch mijn lidmaatschap doorbetalen, waarom is dat eigenlijk?

In onze bestaansgeschiedenis hebben we verschillende soorten systemen aangehouden omtrent vakanties. Het systeem dat we de afgelopen 10 jaar hanteren is veruit het beste voor alle leden. Alle lidmaatschapstarieven zijn erop gebaseerd dat u gewoon doorbetaalt wanneer u op vakantie gaat. We hebben de gemiddelde vakanties genomen en dat herberekend over onze tarieven waardoor uw iets minder per maand betaald, maar wel gewoon doorbetaald. Een ander systeem (meer lidmaatschap per maand betalen en niets betalen als u op vakantie gaat) zou ook mogelijk kunnen zijn en in feite exact hetzelfde. Nadeel hiervan is echter dat het enorm veel administratieve rompslomp veroorzaakt en leden die 2 weken op vakantie gaan dan een maand niet kunnen sporten (omdat de lidmaatschapsgelden per maand lopen). Ook komen leden soms eerder terug of blijven langer weg. Ons systeem is heel simpel: u betaalt maandelijks een lager lidmaatschapstarief en u betaalt in uw vakantie gewoon door.

Ik wil alleen in de winter komen sporten, maar ik moet toch weer opnieuw Entreegeld betalen als ik terug kom. Waarom is dat?

Onze club kent geen seizoenspatronen meer. Het hele jaar door is de club geopend met dezelfde kosten. Veel andere clubs ontslaan ook personeel voordat de zomer begint om de kosten te drukken. Zo werken we niet in onze club. We hebben een vast personeelsbestand met goede en ervaren teamleden en een zeer laag verloop. Wanneer onze leden besluiten om massaal in de zomer te stoppen zullen de lidmaatschapstarieven omhoog moeten om dat te compenseren (we kunnen immers niet besluiten ons personeel niet door te betalen). Ons lidmaatschapssysteem is erop gebaseerd dat u in principe het gehele jaar door lid bent. Wilt u dat absoluut niet en alleen in de wintermaanden sporten? Dat kan, u dient dan wel opnieuw Entreegeld te betalen aangezien u opnieuw lid wilt worden van de club.

Staat uw vraag hier niet bij of zijn er onduidelijkheden? Neem dan contact met ons op! Onze Ledenservice beantwoord graag al uw vragen. Klik hier om in contact te komen.

Nog geen lid van onze club?